Home » Band-leden

Kieran Leonard (drummer)

-Wanneer ben je bij Celtic Woman gekomen?

Ik kwam eind januari / begin februari 2019 bij CW, net voor de Ancient Land-tour. Ik kreeg toen een telefoontje van de muzikaal directeur van Gavin Murphy en vroeg of ik zin had in een rondleiding! Ik had een opzegtermijn van ongeveer 3 weken voordat ik naar de repetities ging en alles ging heel snel. Het waren gekke weken om visumafspraken te maken, nieuw materiaal te leren en een geheel nieuwe cast en crew te ontmoeten, maar ik ben verheugd dat ik de oproep heb beantwoord en ja heb gezegd!

 

-Wanneer ben je voor het eerst begonnen met drummen?

Ik was ongeveer 4 of 5. Ik werd gek als er muziek op de radio kwam en schommelde heen en weer op mijn kinderstoel! (Er waren een of twee ongelukken waarbij het omviel !!) Mijn ouders merkten dat ik met het bestek zou drummen, dus vroegen ze een lokale drummer en leraar, Peter Watson, om naar buiten te komen om te kijken of het goed was !! De rest is geschiedenis en Peter leerde me de komende 10 jaar.

 

-Speel je een ander instrument?

Ik ben opgegroeid ondergedompeld in Ierse muziek, dus begon ik met het leren van de Tin Whistle en ging ik verder met de fluit (houten fluit). Ik speel die nog steeds en geniet er enorm van. Ik veronderstel dat ik voor mijn dagelijkse baan tientallen verschillende instrumenten moet bespelen! 9-5, ik ben een freelance paukenist en percussionist en werk samen met orkest- en operabedrijven in Londen, Dublin en Belfast. Ik moet zo comfortabel mogelijk zijn als ik allerlei soorten instrumenten kan spelen, groot en klein, van een shaker tot een driehoek, tot aan Marimba & Tubular bells. Het is een geweldige carrière en elke dag kan anders zijn met steeds meer nieuwe instrumenten die aan het repertoire worden toegevoegd!


-Wat is je favoriete CW-nummer om te spelen?

Ik heb een paar favorieten, maar 2 vallen me op omdat ze een heerlijke groove en gevoel hebben. De eerste is Mairead's versie van Dúlamán. Toen we repeteerden in Dunboyne, speelde ik mee en had ik het gevoel dat het een rustgevende shuffle groove kon doen !! (Elk nummer heeft een rustperiode nodig !!!) Het stond niet in het arrangement, maar het werkte! De choreografie is op haar beurt veranderd en aangepast om die groove op te nemen, dus kijk de volgende keer dat je ons ziet optreden naar funky dansbewegingen en ritmes tegen het einde! De tweede is ‘I See Fire’. Een prachtig nummer dat bekend staat om zijn aansluiting bij de filmserie ‘Hobbit’ en dat Megan zingt in de show. Het is echt een heerlijk gevoel op dit nummer. De drumpartij heeft een aantal subtiele tom-hits om de sfeer te veranderen. Het is een behoorlijk uitgeklede versie maar werkt zo goed en ik geniet er echt van om het elke avond te spelen. Leuke (of niet zo leuke) Trivia, ik was oorspronkelijk geboekt om Bodhrán op te nemen in de laatste Hobbit-film! Helaas is het vanwege tijdgebrek niet gebeurd. Natuurlijk was ik behoorlijk teleurgesteld dat ik geen deel uitmaakte van die soundtrack, maar het is leuk om dit live te spelen!

 

- Heb je een favoriete tourherinnering?

Het is waarschijnlijk ieders favoriete tourgeheugen, maar het spelen van Red Rocks was een moment dat ik nooit zal vergeten. Het is een iconische locatie en het was de perfecte manier om onze Ancient Land-tour in 2019 af te ronden. Ik ben een grote familie-georiënteerde man, dus mijn andere favoriete herinneringen zouden zijn wanneer mijn vader en moeder me vorig jaar in New Jersey verrasten! Ze kregen de show te zien en ik mocht wat tijd met ze doorbrengen tijdens de tour, dat betekende echt veel voor mij. Op dezelfde manier bezocht mijn vriendin Leah tijdens de Europese tour in Kopenhagen! Cast & Crew had daar twee dagen vrij, dus we konden allemaal rondhangen, een optreden van Emeli Sandé bekijken en de downtime optimaal benutten.

 

 

Lloyd Butler (pianist)


-Wanneer ben je bij Celtic Woman gekomen?

Ik ben lid geworden als dirigent voor de Symphony Christmas Tour in december 2015.

 

-Wanneer ben je voor het eerst piano gaan spelen? 

Ik begon met lessen toen ik 15 was, een nogal laatbloeier! We hadden vroeger toetsenborden en een orgel in huis toen ik een klein kind was en ik vond het leuk om ermee te rommelen, maar deed nooit echt iets formeels tot ik 15 was. 

 

-Speel je een ander instrument?

Eigenlijk is mijn eerste instrument mijn stem. Mijn bachelordiploma is vocaal optreden. Ik zou ook alles spelen waar pianotoetsen op staan ​​- accordeon, synthesizers, orgel, enz. 

 

-Wat is je favoriete nummer van Celtic Woman om te spelen?

Mijn favoriete nummer om te spelen was een nummer dat we speelden tijdens de Ancient Land-tour genaamd Mná Na hÉireann, wat staat voor Women of Ireland. Ik hou vooral van het openingspianomotief dat het nummer begint en het prachtige arrangement eromheen. Het is een prachtig nummer en ik vond het altijd leuk om in de show te spelen. 

 

-Heb je een favoriete tourherinnering?

Ik heb zoveel geweldige tourherinneringen. De kans krijgen om over de hele wereld op te treden met geweldige collega's en vrienden is een geweldige ervaring waarbij je je de herinneringen kunt voorstellen die zijn gecreëerd. Persoonlijk zou ik zeggen dat het een paar jaar geleden was toen we optraden in het Aronoff Center in Cincinnati, Ohio. Ik ben opgegroeid in Cincinnati en mijn vader en moeder namen me als kind mee naar shows. Ik zou naar die shows gaan en ervan dromen ooit op dat podium te kunnen optreden en muzikant te worden. De mogelijkheid om daar een paar jaar geleden met Celtic Woman op te treden en op het podium te staan ​​waar ik nu de dromen leef die ik als kind in dat gebouw droomde, is een echt lonende ervaring en een gekoesterde herinnering.

 

 

John Hunt (doedelzakspeler)


-Wanneer ben je bij Celtic Woman gekomen?

Ik deed mijn interview in de INEC in Killarney in december 2018 en daarna begon ik mijn eerste 3 maanden durende Amerikaanse tour eind februari in 2019.

 

-Wanneer ben je voor het eerst met pijpen gaan spelen?

Ik begon voor het eerst met pijpen spelen toen ik 11 was. Ik ben mijn hele leven opgegroeid met doedelzakken en pijpbands en mijn grootvader startte de lokale pijpband in mijn stad. Al zijn kinderen speelden erin, inclusief mijn vader. Ik ben heel blij dat ik de familietraditie en de 3 generaties doedelzakken kan voortzetten.

 

-Speel je een ander instrument?

Ik speel een beetje gitaar en sinds Kerstmis ben ik begonnen met het fluiten. Ik heb les gekregen van Darragh Murphy, de uileann piper & whistle-speler op tournee.

 

-Wat is je favoriete liedje van Celtic Woman om te spelen?

Ik denk dat mijn favoriete nummer van Celtic Woman om te spelen The Parting Glass is. Aan het einde van elke show marcheer ik het midden van het podium af met de 4 meisjes voor me, de band om me heen en iedereen staat op dat moment op het podium. Het symboliseert de afsluiting van de show, maar het symboliseert ook veel meer in Ierland omdat het hier zo'n historisch lied is.

 

-Heb je een favoriete tourherinnering?

Ik denk dat het Red Rocks in Colorado zou moeten zijn. Toen ik bovenop de rots stond, waren er 10.000 mensen voor me, het podium onder me en keek neer op Denver in de vallei beneden. Het was echt geweldig. Het voelt nog steeds niet echt voor mij. Het was iets bijzonders.

 

 

Caitríona Frost (percussionist )


-Wanneer ben je voor het eerst lid geworden van Celtic Woman?

Ik kwam erbij in 2016 toen ik de plaats innam van de formidabele Andy Reilly. Ik begon percussie te spelen toen ik vier jaar oud was in de lokale concertband, maar ik kreeg pas later een-op-eenlessen, misschien was ik elf of twaalf. Maar ik kwam langs in de band omdat ik muziek kon lezen omdat ik op een ander instrument speel.

 

-Speel je een ander instrument?

Dus opgroeiend speelde ik viool en daarna altviool. Misschien zijn jullie hetzelfde, maar tijdens de "Lockdown" heb ik er echt van genoten om het instrument dat onder het stof zat,opnieuw te bespelen. Als je hetzelfde hebt gedaan, geef dan commentaar op welk instrument je hebt gebruikt of weer bent gaan spelen. Ik was een verschrikkelijke altvioolstudent ... want in plaats van mijn repertoire te oefenen, kon ik het niet laten om met jigs en reels te spelen. Ik speel helemaal niet professioneel en ik ben geen Tara of Máiréad !! Maar tijdens lockdown was het een beetje leuk. Er is ook een fantastisch boek. Het boek van Kathleen Nesbitt is echt geweldig voor deuntjes (en voor buigen en fraseren) en ze heeft er een voor mij getekend! Waar ik heel blij mee ben. ... ik speelde ook fluit toen ik opgroeide ...! Nogmaals, ik ben geen Darragh Murphy! Ik heb mijn Celtic Woman-drums hier niet ... boe! Maar ik heb de marimba! Dus de marimba wordt niet gebruikt in de show, maar om mijn favoriete stuk te demonstreren, ga ik het voor je spelen.

 

-Heb je een favoriet liedje om te spelen?

Dit heeft NOOIT een introductie nodig. Het is natuurlijk Orinoco Flow. Wanneer het wordt geïntroduceerd of wanneer het begint, is er altijd een kleine rimpeling door het publiek van ... "ja". Het is zeker een favoriet bij fans en een favoriet van mij. Het basisritme is verdeeld tussen Kieran aan de andere kant en ik. Dus ik neem de lage kant, want ik heb die concert-basdrum, en Kieran neemt de accenten hier voornamelijk op. Het is een gaaf effect wanneer het is verdeeld over de twee kanten van het podium. Naarmate het nummer vordert in de live uitvoering, verzamelt het meer energie ... we voegen meer crashes toe, Tommy laat los op de elektrische gitaar en het wordt allemaal groter en groter! Dus als zodanig verfraaien we het ook met meer ritmes. Andere nummers die ik graag speel, zijn Dúlaman, Mo Ghile Mear, Níl S’én Lá en Téir Abhaile, waar ik veel conga's, djembé, toms mag spelen ... die natuurlijk van Afrikaanse afkomst zijn. Ik denk dat het echte Celtic Woman-geluid niet hetzelfde zou zijn als het niet was voor dat Afrikaanse instrument en de invloed die muziek heeft op Celtic Woman.


-Heb je favoriete tourherinneringen?

Op mijn favoriete herinneringen ...! Ik heb zo ontzettend veel herinneringen ... Ik moest een kopje thee maken om hierover na te denken! Favoriete herinneringen zijn incidenten in de tourbus die ik niet kan en niet zal herhalen !!! Na een show genieten van HEERLIJKE ramen in Tokio. Parachutespringen in Perth op een vrije dag. Yellowstone National Park en zwemmen op het strand van Copacabana voor de show in Rio… GEWELDIG! Muzikaal: ik hoorde of las ergens dat ons lichaam voor 60% uit water bestaat en dat geluidsgolven eigenlijk het beste door water reizen. Muziek beweegt ons dus zowel fysiek als emotioneel, dat wil zeggen livemuziek. Dit was zeker het geval bij het optreden met het Seattle Symphony Orchestra in de Benaroya Hall. De akoestiek was ongelooflijk in combinatie met fantastische muzikanten. Ik voelde de trillingen van het podium. Brian Connor had aan de andere kant een liefdesrelatie met een prachtige piano die ze hem hadden gegeven, Lloyd Butler was in zijn element dirigeren en de meisjes zongen en speelden uit hun vel. Het belangrijkste was dat het publiek gewoon elektrisch was. Dus ik zat tussen de akoestiek op het podium en het opwindende publiek en de energie was echt ongelooflijk. Over livemuziek gesproken, ik zal eindigen met te zeggen: als je in staat bent om een ​​lokale muzikant te steunen ... doe dat dan alsjeblieft. Er moet een bos bij jou in de buurt zijn. Overweeg om muzikanten in te huren voor een klein tuinfeest waar ze sociaal afstandelijk kunnen zijn, of om een ​​muziekstuk te bestellen, of zelfs om online lessen te krijgen als je een instrument hebt opgepikt tijdens het afsluiten. Ik heb deze artistieke residentie, deze ruimte, genadig gekregen om te reflecteren en aan nieuw materiaal te werken door een lokaal echtpaar Judy + Peter, wat een absolute uitkomst was. Dus ja, het is overal ter wereld hetzelfde en hier in Ierland: gezichtsmaskers en handdesinfecterende middelen. Ik hoop dat je tijdens deze testtijden zowel fysiek als mentaal voor jezelf zorgt. Ik hoop je snel te zien. Het was een genoegen om vandaag met je te praten. Wees voorzichtig en veel knuffels uit Ierland. Slán! Caitríona

 

 

Darragh Murphy (uilleann-pijper )


-Wanneer ben je voor het eerst lid geworden van Celtic Woman?

Ik kwam bij Celtic Woman in januari 2016 toen we na een intensieve repetitieweek in Kikenny rechtstreeks naar Berlijn gingen om een ​​Europese tour te beginnen en na een pauze van een paar dagen begonnen we aan onze 4 maanden durende lentetour door Noord-Amerika, dus het was een plezierige vuurdoop.

 

-Wanneer ben je begonnen met het spelen van muziek en speel je op andere instrumenten?

Ik begon met het spelen van muziek toen ik 9 jaar oud was, toen ik begon met het leren van de tinnen fluit, een typisch startinstrument in de Ierse traditionele muziek. Ik ging verder met de pijpen nadat mijn interesse was gewekt door pipers zoals Liam O'’lynn en Paddy Keenan op de radio te horen. De andere instrumenten die ik speel zijn gitaar en banjo en je kunt een video bekijken die ik op mijn Instagram-pagina heb gezet, waar ik alle instrumenten samen bespeel.

 

- Wat is je favoriete liedje van Celtic Woman om te spelen?

Ik speel graag de beklijvende fluitlijn in " Mna na hEireann ", omdat ik vind dat het goed werkt in de sfeervolle setting van het nummer. Ik geniet ook van het spelen van de jigs en Reels in sets zoals de Kesh-mal en ik geniet van de energie in de play-off.

 

-Heb je nog favoriete Celtic Woman-tourherinneringen?

Mijn favoriete tourherinnering zou in 2019 op Red Rocks moeten spelen, omdat het bijna vol was en er een groot onweer achter het podium boven Denver plaatsvond, wat bijdroeg aan de elektrische sfeer van de nacht. Echt een avond die ik nooit zal vergeten.