Home » Biografie Zangeressen

Chloë Agnew

Chloë Agnew werdt geboren in Dublin(Ierland)op 9 juni 1989. Als 4 weken jonge baby,kwam ze voor de eerste keer op televisie in een programma met haar moeder(Adele King,beter bekent als"Twink".  In 1998 heeft ze de "Grand prix" van het ' First International Children's Song Competition' dat in Caïro werd gehouden, gewonnen met het liedje 'The Friendship Tree'. In het jaar 2000,werd Chloë door David Downes benaderd om een lied te zingen voor een goed doel.In 2002 werd haar eerste album'Chloë' in samenwerking met Downes uitgebracht onder het label 'Celtic Collections'. Nadien werd ze in 2004 gevraagd om haar intrede te doen bij 'Celtic Woman' en ging daarmee op verscheidenen wereldtournees en brachten ze 3 albums uit. In 2013 behaalde ze een 93ste plaats in de single top 100 met 'Walking in the air' . Sinds enkele jaren heeft ze 'Celtic Woman' verlaten, om aan een 'solocarrière ' te werken.Vanaf het begin van de concerten in het teken van het"15 jarig bestaan van Celtic Woman"trad Chloë terug op met de groep in plaats van Éabha McMahon,die aan een solo-carrière begint. 

 

 

 

 

Órla Fallon

Órla Fallon wordt geboren in Knockananna(Ierland) op 24 augustus 1974. Vanaf 2004 tot 2009 maakte ze deel uit van 'Celtic Woman' als zangeres en als harpiste. In 2005 trad ze op voor de Paus in Vaticaanstad.Haar eerste album(The water is wide),verscheen in Europa in 2000.Dit album kwam in de U.S.A pas uit in 2006. Net als Chloë Agnew,werd Órla benaderd door David Downes om in 2004 deel uit te maken van 'Celtic Woman '. Ze maakte vele wereldtournees in deze formatie mee die 3 albums uitbracht.Na 2009 heeft ze de groep verlaten om solo verder te gaan.

 

 

 

 

Susan McFadden

Susan McFadden werd op 8 februari 1983 geboren in Dublin(Ierland).Susan is afgestudeerd aan de 'Billie Barry Stage School' in Dublin.Ze toerde met vele Ierse entertainers(waaronder June Rodgers)in bijrollen. Ze was ondermeer één van de dansers in de 'Rock & Roll Show-tour' en dvd van Daniel O'Donnell.Ze speelde ook in de rol van Kathy in een Ierse productie van de film'Singing in the rain'(2004). In 2012 werd Susan als vervangster opgenomen in de group'Celtic Woman'.Ze verlangde Lisa Kelly die toen op zwangerschapsverlof ging.Na haar debuut in het album 'Believe ' kreeg men het nieuws dat Lisa Kelly de groep definitief zou verlaten,en werd Susan zo de pernamente vervangster van Lisa.Ze toerde 6,5 jaar rond met 'Celtic Woman',tot ze op 12 augustus 2018 ook de groep ging verlaten om zich volledig op haar eerste kindje(Joanie)te richten. Susan McFadden is getrouwd met de voormalige doedelzakspeler Anthony Byrne.Joanie Byrne werd geboren in november 2018. Susan trad ook op in het teken van "15 Years Celebration"op 6 concerten (7,13,14,27,28 en 29 maart 2020).

 

 

 

 

Lisa Kelly

Lisa Kelly werd op 7 mei 1977 geboren in Dublin(Ierland).Als 3de kind van een muzikale familie,begon ze reeds te zingen op 7 jarige leeftijd.Ze zong/speelde is verschillende musicals. Ook trad ze op in een aantal concerten in de 'Nationale Concertzaal' in Dublin.Ze besloot om,na een pauze te hebben genomen, terug te keren naar het theater.Ze fungeerde als hoofdrol in een Amerikaanse productie van' Riverdance'.Tijdens de tournee van die 'Riverdance',leerde ze de Australische danser Scott Porter kennen, waarmee ze later ook met trouwde.In 2002 werd Lisa door David Downes gevraagd, om een solo-album op te nemen.Dit album'Lisa' kwam in 2003 uit.In 2004 werd ze vervolgens terug gecontacteerd door Downes,maar dit maal met de vraag om deel uit te maken van 'Celtic Woman'.Lisa zingt verschillende nummers met 'Celtic Woman' zoals o.a 'Send me a Song' en 'The Blessing'.Het zijn door David Downes geschreven liedjes,waarbij hij Lisa begeleid op de piano. In 'A New Journey'(CD en DVD)zingt Lisa enkele liederen die normaal bestemd waren voor Méav Ní Mhaolchatha.Ze werd begeleid door violiste Máiréad Nesbitt in 'The Voice' en ' May It Be'.Tijdens de lente  van 2008,een 'New Journey-tour,en opnieuw tijdens de 'Believe'2012-tour,nam Lisa een pauze voor de geboorte van haar kinderen.Ze werd toen vervangen door Alex Sharpe die nadien ook permanent een 'Celtic Woman' lid werd.In de 'Believe'tour werd Lisa vervangen door Susan McFadden.Ook McFadden werd in 2013 een permanente zangeres van Celtic Woman.In begin 2013 vertrekt Lisa voor goed uit Celtic Woman,en opend in Georgia de 'Lisa Kelly Voice Academy' samen met haar echtgenoot Scott Porter.

 

 

 

 

Máiréad Carlin

Máiréad Carlin werd op 5 december 1988 in Derry(Noord-Ierland)geboren.Op 15 jarige leeftijd begon haar carrière toen ze een titelrol in' The Rose'won.Ze trad op voor de president van Ierland en zong het Ierse volkslied tijdens de rugby wedstrijd Engeland - Ierland.Samen met singer-songwriter,Don McLean,reisde ze door Ierland en zong in een uitverkocht concert in de ' Royal Albert Hall'.Begin augustus  2013,melde men op de 'Celtic Woman'website,dat Chloë Agnew een pauze zou nemen om een solocarrière op te bouwen.Op 23 augustus 2013 begon Máiréad haar zangcarrière bij'Celtic Woman'.In september 2016 trouwde ze met de zanger en danser Ronan Scolard.

 

 

 

 

Máiréad Nesbitt

 

Máiréad Nesbitt werd in 1979 geboren in Loughmore(Ierland).Haar  ouders waren beiden muziekleraar.Haar muzikale lessen volgde Máiréad bij de Ursulinen in Thurles.Ze speelt piano vanaf haar vierde levensjaar  en toen ze 6 jaar was,ook viool.In 1991(ze was toen 16 jaar)werd ze lid van het Rté Concert Orchestra.Nadien speelde ze op haar viool in de groep'Coolin'en werkte ze samen met ondermeer Van Morrison,Clannad en Sharon Shannon.Nesbitt brak pas echt door in 1996 toen ze werd gevraagd om te spelen in de show'Lord of the Dance' van Michael Flatley.Daar speelde ze als hoofdviolist in deze show tot 1998 en nadien in de tweede show 'Feet of Flames' tot 2001.De soundtrack van de show'Riverdance'werd ook door Nesbitt gespeeld. In 2001 bracht ze haar eerste echte album uit'Raining Up' uit. Twee jaar later(2003) ontving ze de titel' Best Traditional Female ' van Irish Music Magazine. In 2004 wist David Downes haar in zijn show te krijgen samen met zijn 'Celtic Woman '.Door de grote belangstelling van de groep trok Nesbitt mee op tournee en bracht met Celtic Woman' 3 prachtige albums uit.In september 2004 gaf ze een privé-optreden voor prinses Anne Mountbatten-Windsor.Nesbitt heeft ook gespeeld als solist voor de film 'Tinker Bell' )(2008) van de Wald Disney Company.Tot 2017-2018 speelde ze vaak bij 'Celtic Woman' tot Tara McNeill haar rol overnam.

 

 

 

 

Megan Walsh

Megan Walsh werd op 19 februari 1997 geboren in County Meath(?) Ierland.Haar familie was betrokken bij het muziektheater en zo verscheen Megan op vier jarige leeftijd in lokale shows in Trim.Ze liep school in de buurt en tussen haar 10de tot 17de studeerde ze aan de 'Royal Irish Academy of Music ' en ontving in die tijd meerdere certificeringen.Walsh speelde ook een rol in toneelmusicals'Cats,Jesus Christ Superstar' waar ze Mary Magdalena speelde, nadien nog in 'Les Misérables' waar ze Cossette vertolkte.Ze starte een ' Bachelor of Music' in 2016 en dit aan de 'Royal Academy of Music' in Londen.In juli 2018 vervoegde Walsh zich bij 'Celtic Woman' in de ' Real World Studios' om hun nieuwste album 'Ancient Land 'te maken.In augustus 2018 werd ze als nieuwste hoofdlid van Celtic Woman ' voorgesteld als vervangster van Susan McFadden die zich meer ging richten op het gezinsleven.Megan Walsh trekt nu de hele wereld rond met de groep om een  tal van shows mee te kunnen verzorgen.

 

 

 

Éabha McMahon

Éabha McMahon werd op 9 december 1990 in Dublin(Ierland)geboren.Ze spreekt en zingt vloeiend Iers.De Engelse taal leerde ze pas toen ze 6 jaar jong was.Op 5 jarige leeftijd werd ze via haar leraren van de school waar ze school liep,geÏnspireerd,om lid te worden van het plaatselijke 'Sean Nos-koor'.Ze behaalde een diploma 'mensenrechten' aan het NUI Galway.Na haar studie's bracht Éabha tijd door in Viëtnam en Mongolië.Daar werkte ze bij het 'Christina Noble Children's Foundation'.Haar zangcarrière begon in 1998.Ze werd toen op 9 jarige leeftijd uitgekozen door Veritas om een album op te nemen voor 'Beo go Deo'...een kinderboekje.Op 15 jarige leeftijd won ze de finale van 'Oireachtais' onder de 18 jaar. Tussen haar 13 en 17 jaar was ze regerend Leinster-kampioen in de Ierse muziekcompetitie 'Fleadh Ceoil'.Ze werd tot 5 maal 'Dublin-kampioen' in de ' Fairview Feit Ceoil'. Éabha was 15 jaar, toen ze bij 'Anúna' kwam.In 2015 speelde ze als solist op het nummer ' Fill,Fill a Rún' op het album 'Revelation' van Anúna. Ook in dit jaar(2015)leidde ze een uitverkochte solo-show in New York City.Via een klasgenoot kwam ze in contact met David Kavanagh,de toenmalige voorzitter en stichter van 'Celtic Woman'.In juli 2015 werd ze lid van deze Ierse groep als vervanging van Lisa Lambe.In augustus 2018 stapte ze met John Gaffney in het huwelijksbootje.In februari 2020 verliet ze de groep, om aan haar solo-carrière te beginnen.Ze werd vervangen door het eerdere lid Chloë Agnew.

 

 

 

 

Alex Sharpe

Over Alex Sharpe is niet veel gekend.Ze is geboren in Ierland.Alex is een Ierse zangeres/actrice in musicals.Tussen 2008 en 2010 maakte ze deel uit van 'Celtic Woman' in eerste instantie ter vervanging van Lisa Kelly en vanaf 2009 als permanente vervanging van Órla Fallon.In 2010 nam ze terug afscheid van 'Celtic Woman' om zich volledig aan haar gezin te kunnen wijden.

 

 

 

 

Lynn Hilary

Lynn Hilary werd in Dublin geboren op 21 april 1982.Ze is een Ierse zangeres, gitarist en songwriter.Ze fungeerde als sopraansolist in het geheel vrouwelijk ensemble'Celtic Woman'.Lynn behaalde in 2005 een Bachelor of Music aan het 'DIT College of Music'.Oorspronkelijk zong ze klassieke muziek, maar verhuisde naar Keltische muziek om haar (natuurlijke)vocale bereik te kunnen gebruiken.Zangers die een groot voorbeeld waren voor haar zijn o.a Michael Jackson,Joni Mitchell en Karen Carpender.In 2000 werd ze lid van 'Anúna'.Ze toerde met die groep door de V.S,Marokko,Nederland en Finland.In 2007 besloot het oude 'Celtic Woman'-lid Méav Ní Mhaolchatha de groep te verlaten om zich te concentreren op haar solocarrière.Omdat Méav de groep verliet, trad Hilary een tijdje in'Celtic Woman' om deed te nemen aan de' A New Journey-tour' die begon op 10 oktober 2007.Lynn is op verschillende opnames(DVD en CD)te beluisteren.November 2010 kondigde Lynn aan dat ze 'Celtic Woman' ging verlaten om haar privé leven terug in handen te nemen.Ze werd vervangen door Lisa Lambe. Begin 2014 zou Lynn terug in de groep komen om samen met hen de 'Emerald- tour' te beleventernijl Lisa Lambe een kort verlof nam. Begin 2015 werd Lynn terug een vast lid van Celtic Woman.Na 2015 is ook Lynn uit 'Celtic Woman 'gestapt om solo verder te gaan.

 

 

 

 

Deirdre Shannon

Deirdre Shannon(Gilsenan) werd in County Meath op 22 maart 1971 geboren.Ze heeft al gezongen in de group'Anúna' ,'Celtic Tenors' en 'Celtic Woman'.Verder heeft ze een solocarrière.Op 9 jarige leeftijd is Deirdre begonnen met pianolessen en zong ze al mee in een kerkkoor.In 1992 begon ze te studeren aan 'Dublin's College of Music' onder leiding van Mary Brennan.Shannon begon in 1992 met haar professionele carrière toen ze in het Ierse koor'Anúna'kwam.Met de 'Lord of The Dance 'musical,trok ze in 1997 door Noord- en Zuid Amerika.Met 'Celtic Woman ' treed ze het meeste op als vervangster.

 

 

 

 

Méav Ní Mhaolchatha

Méav Ní Mhaolchatha is een Ierse zangeres, songwriter en opnamekunstenaar die op 26 januari (onbekend jaartal) in Donnybrook(Dublin) is geboren.Ze is gespecialiseerd in de traditionele muziek van haar thuisland 'Ierland'.Ze was één van de originele solisten van 'Celtic Woman' die al meer dan 6 miljoen albums wereldwijd heeft verkocht.Haar soloalbums hebben de 'Billboard World Music Top 10 ' bereikt.Ze is erg taalvaardig en spreekt vlot ; Engels,Iers,Frans,Latijn,Italiaans en Duits.Tussen 1994 en 1998 was ze lid van het koor 'Anúna '.Méav toerde als soliste door de V.S in gezelschap van ' Rté Concert Orchestra '.Met  ' Lord of the Dance ' toerde ze door Zuid-Afrika.In 1999 nam ze haar eerste gelijknamige soloalbum op dat wereldwijd succes had en leide tot concertreizen in Japan en Zuid-Korea.Ze werd ontdekt door Celtic Woman ' in 2004 en nam met hen 3 cd's op.2005 was het jaar dat ze zwangerschapsverlof nam voor haar eerste kindje.In die tijd werd ze vervangen door Deirdre Shannon.Een jaar later(2006)trok ze terug met 'Celtic Woman' op tournee om dan de cd en dvd op te nemen 'A New Journey' en dit in de V.S. en Japan.Na de opname van de Kerst-dvd in 2007,ging ze verder in haar solocarrière.Ze trad op als 'Speciale gast' in het 'Celtic Christmas-concert ' van Órla Fallon.In 2015 werd ze terug lid van 'Celtic Woman' om een 10 jarig bestaan van de groep op te nemen in Noord-Amerika.Méav vervoegde 'Celtic Woman' als hun Vocale regisseur voor de opnamen van hun 'Homecoming-album'.

 

 

 

 

Tara McNeill

Tara McNeill is een Ierse violiste, harpiste en sopraanzangeres uit Antrim(Noord-Ierland).Ze werd op 27 juli 1989 in Antrim(UK) geboren.Al vanop de lagere school in Antrim,toonde Tara al potentieel als muzikant.Ze zong al op jonge leeftijd en op haar 7 jarige leeftijd leerde Tara piano. Op 8 jarige leeftijd speelde ze vlot op de viool.McNeill trad van haar 7 jaar op met het jeugd-en senioren en vanaf haar 17 leidde ze het senioren orkest.Tara behaalde een 'Bachelor of Arts' in muziekonderwijs en -prestatie met de focus op de viool. In 2009 studeerde ze af met hoge onderscheiding in haar laatste jaar.McNeill speelt op een 'Roger Hansell-viool'.Zoals vele zangeressen toerde ze samen met 'Anúna' de wereld rond als zangeres maar zeker als violiste.In 2014 speelde Tara een hoofdrol in de show ' Ireland Calling' als violiste, harpiste en zangeres.De show verscheen in Kopenhagen(Denemarken) en dublin(Ierland).In 2015 speelde McNeill op de harp als onderdeel van 'Celtic Woman '. 'Destiny ' kwam uit op dvd en pas-tv special gefilmd in de 'Round Room ' in het 'Maison House in Dublin.In 2016...7 augustus werd ze hoofdlid van 'Celtic Woman'.Dit in de eerste plaats als vervanging van Mairéd Nesbitt die haar eigen solocarierre zou verder uitbouwen.Het eerste live concert met Tara was op 16 september 2016 in Johannesburg(Zuid- Afrika). Haar eerste officieel album onder de hoede van 'Celtic Woman' was 'Voices of Angels'. Tara McNeill trouwde in januari 2018 met Alexander Bernstein.

 

 

 

 

Lisa Lambe

Lisa Lambe werd op 1 augustus 1983 in Dublin(Ierland) geboren.Lisa was pas 3 jaar toen ze begon in de podiumkunsten en studeerde later af met een Bachelor of Acting Studies' aan het Trinity College in Dublin.Ze trad op in vele theaters tot ze in 2011 lid werd van 'Celtic Woman'.Lisa toerde met het gezelschap de wereld rond en zong in o.a 'Believe','Home for Christmas' en 'Emerald'. Begin 2014 kondigde ze aan om de tournee van 'Emerald' vroeg zou verlaten om haar rol in 'Sorcha in Breaking Dad'terug op te nemen.Lambe is inmiddels getrouwd met de Ierse zanger en acteur ' Simon Morgan'.

 

 

 

 

Hayley Westenra

Over Hayley is enorm veel te vertellen, maar is niet van tel ivm 'Celtic Woman'.Ze werd geboren in Christchurch(Nieuw-Zeeland)op 10 april 1987.Ze is één van de jongste 'Unicef-ambassadeur' tot nu toe.Ze heeft samen gezongen met 'Helmut Lotti',en heeft ook 2 tournee's met Celtic Woman opgenomen waar onder 'Believe en Emerald'.

 

 

 

Anabel Sweeney

Anabel Sweeney kreeg de kans van haar leven en ze maakte gracieus het beste moment waar duizenden zangers van droomden. De 16-jarige zangeres won een wedstrijd en mocht zingen met een bekroonde, volledig vrouwelijke groep Celtic Woman. Celtic Woman hield een landelijke wedstrijd om iemand te vinden om met hen op te treden tijdens hun concert in Ierland. De winnaar van de wedstrijd was een 16-jarige zangeres genaamd Anabel Sweeney. En ja.... deed ze het publiek versteld staan ​​met een spectaculair optreden! Het was een totale schok dat ze zo'n mooie stem had om zo jong te zijn. Maar ze stond haar mannetje en deed het zo geweldig. En ze zag er net zo mooi uit terwijl ze zong.Ze trad samen met Celtic Woman op in het concert "Home Coming" en bracht solo het lied "Fields of Gold".Ze zong nadien ook nog samen met Éabha,Mairéad en Susan het prachtige "Westering Home"bijgestaan door violiste Tara.

 

 

 

Muirgen O'Mahony

We zijn verheugd om het nieuwste lid van Celtic Woman, Muirgen O'Mahony, aan te kondigen. Muirgen zal haar debuut optreden met ons op onze aankomende TV Special en op ons nieuwe studioalbum dat later dit jaar zal verschijnen. Muirgen, oorspronkelijk afkomstig uit County Cork in Ierland, spreekt vloeiend Iers en treedt al bijna 10 jaar op als acteur, zanger en instrumentalist. Ze studeerde klassieke sopraan aan de Cork School of Music en vervolgde haar opleiding in muziektheater aan de Royal Academy of Music in Londen. In de afgelopen jaren heeft Muirgen het geluk gehad om het podium te delen met een aantal geweldige artiesten en muzikanten. Ze trad verschillende keren op als soliste met het RTÉ Concert Orchestra in de National Concert Hall, met name tijdens hun oudejaarsgalaconcert in 2018. Meest recentelijk, als onderdeel van RTÉ 'Winter Sessions', speelde Muirgen in 'The Musicals' naast Susan McFadden en Killian Donnelly - een project dat werd opgenomen op de RDS in Dublin en begin 2021 op televisie werd uitgezonden. Muirgen is absoluut verheugd en volledig nederig om zich bij Celtic Woman aan te sluiten, want het is echt een droom van haar geweest sinds ze ze voor het eerst zag optreden als tiener. U bent van harte welkom om Muirgen te verwelkomen. Onze geweldige soliste Mairead Carlin verliet de show eerder dit jaar om soloprojecten na te streven. We willen graag hulde brengen aan Mairead die zich in 2013 bij Celtic Woman voegde. Mairead betoverde het publiek avond na avond met haar geweldige optredens. Ze is een geweldige muzikant en een echte professional en een echte vriend van de Celtic Woman-familie. We wensen Mairead veel succes met haar soloprojecten en kijken ernaar uit om tijdens de reis weer het podium met haar te delen.